בדיקות וליטושים
זה אולי השלב החשוב ביותר בפרויקט. בדיקות, בדיקות ושוב פעם בדיקות. כמה שאנחנו רוצים לספק מוצר מושלם וללא באגים בכלל – לצערנו זה לא ריאלי. בכל פרויקט דיגיטל יש באגים כאלה ואחרים ולכן נדרשות בדיקות ועבודת QA. אנחנו מבצעים סבב תיקונים פנימי בין מנהל הפרויקטים וצוות העיצוב לבין צוות התכנות. מומלץ שגם הלקוח יעבור על האתר, יפיץ את האתר לחברים, משפחה קולגות וכדומה…כל אלה כדי לקבל ריג'קטים ונקודות מבט של גולשים נוספים.
אבטחת איכות (QA) היא היבט מכריע בפיתוח אתרים כדי להבטיח שהאתר עומד בסטנדרטים הרצויים של פונקציונליות, חווית משתמש וביצועים. QA כרוך בבדיקה שיטתית של האתר כדי לזהות ולטפל בבאגים, שגיאות או בעיות חווית שימוש לפני שהוא משוחרר לקהל הגולשים.
למה בעצם השלב הזה כ כך חשוב ומה בכלל בודקים?
- חשיפת באגים, שגיאות ובעיות בפונקציונליות של האתר. על ידי ביצוע בדיקות יסודיות, אנשי מקצוע יכולים לזהות ולדווח על חוסר עקביות, תקלות או התנהגויות בלתי צפויות. זה מאפשר לצוות הפיתוח לתקן את הבאגים ולהבטיח שהאתר פועל כמתוכנן.
- ווידוא תאימות בין דפדפנים: אתרי אינטרנט צריכים לעבוד בצורה חלקה על פני דפדפני אינטרנט שונים (כגון Chrome, Firefox, Safari ו-Edge) וגרסאות שונות. בדיקת QA כוללת בדיקת תאימות האתר בדפדפנים שונים והבטחת ביצועים ומראה עקביים.
- רספונסיביות והתאמה לגדלי מסכים שונים: עם השימוש הגובר במכשירים ניידים, עיצוב רספונסיבי או מותאם לניידים הינו חיוני. QA מוודא שהאתר מוצג כהלכה ומתפקד היטב בגדלי מסכים שונים, רזולוציות ומכשירים שונים. עיקר התקלות יהיו בפריסה, יישור תוכן או פונקציונליות במכשירים ניידים. הQA נועד לעלות על כל התקלות ולטפל בהן עוד לפני העליה לאוויר.
- הערכת חווית משתמש: פשוט להיכנס לאתר לבדוק את חווית הגלישה שהוא מציע. זה כרוך בבדיקת הניווט של האתר, הקישורים, הטפסים והרכיבים האינטראקטיביים כדי להבטיח שהם עובדים בצורה חלקה ואינטואיטיבית. בדיקות QA עוזרות לזהות כל מכשול או בלבול שמשתמשים עלולים להתמודד איתם בזמן אינטראקציה עם האתר.
- בדיקות אבטחה ומהירות העלאה: מהירות העלאת אתר היא אחד הפרמטרים הכי קריטיים בחווית המשתמש. אם האתר לא יעלה מהר, הגולש יעבור לאתר הבא בלי לחשוב פעמיים. במהלך הQA בודקים מהירות העלאה גם של דף הבית אבל גם של דפים חשובים נוספים.
מבחינת בדיקות האבטחה, הן פחות קריטיות לחווית המשתמש אבל הן קריטיות לבעל האתר כי אף אחד לא רוצה שיפרצו לו לאתר.
אפילו אם נראה לכם שסיימתם לבדוק הכל והכל טופל, תמשיכו לעשות בדיקות תקופתיות, לוודא שהכל תקין. באגים עולים לפעמים גם אחרי חודשים שהאתר באוויר.